ALGEMENE VOORWAARDEN

ARTIKEL 1 – DEFINITIES

  1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.
  2. Onderwijs werving en selectie desk, verder: OWeSD.
  3. Opdrachtgever: de wederpartij van OWeSD.
  4. Overeenkomst: de overeenkomst tot dienstverlening.

ARTIKEL 2 – ALGEMEEN

  1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen OWeSD en opdrachtgever.
  2. Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn schriftelijk zijn overeengekomen.
  3. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
  4. Op elke overeenkomst tussen OWeSD en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.
  5. De OWeSD verplicht zich allereerst om z’n stinkende best te doen om een opdracht op de best denkbare wijze in te vullen. Dát is de waarde van onze handtekening.

ARTIKEL 3 – AANBIEDINGEN EN OFFERTES

  1. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend en geldig gedurende 30 dagen, tenzij anders aangegeven.
  2. Een samengestelde prijsopgave verplicht OWeSD niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.

ARTIKEL 4 – UITVOERING VAN DE OVEREENKOMST

  1. OWeSD zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.
  2. De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan OWeSD aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan OWeSD worden verstrekt.
  3. OWeSD is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, doordat OWeSD is uitgegaan van door de opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of  onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor OWeSD kenbaar behoorde te zijn.

ARTIKEL 5 – WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST

  1. Als tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen. OWeSD en opdrachtgever hebben het recht om de overeenkomst te ontbinden.
  2. Als de wijziging van of aanvulling op de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties zal hebben, zal OWeSD de opdrachtgever hierover  tevoren inlichten.

ARTIKEL 6 – BETALING

  1. Facturatie vindt in delen plaats:
    1. Deel 1 betreft de kosten voor online promotie van de vacature (waarbij het een doorberekening van de kostprijs betreft) en de analysefase bij werving en selectie.
    2. Deel 2 betreft de slotfactuur zodra een opdracht met succes is uitgevoerd door OWeSD.
    3. Afwijkende afspraken zijn opgenomen in de offerte.
  2. Betaling dient te geschieden in overeenstemming met voorwaarden op de factuur. Bezwaren tegen de hoogte van de declaraties schorten de betalingsverplichting niet op.
  3. Indien opdrachtgever in gebreke blijft in de betaling binnen de termijn, dan is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim.
  4. In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van de opdrachtgever zijn de vorderingen van OWeSD op de opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.

ARTIKEL 7 – INCASSOKOSTEN

  1. Is opdrachtgever in gebreke of in verzuim met het nakomen van één of meer van zijn verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van opdrachtgever.

ARTIKEL 8 – ONDERZOEK, RECLAMES

  1. Klachten over de verrichte werkzaamheden dienen door de opdrachtgever binnen 8 dagen na ontdekking en uiterlijk binnen 14 dagen na voltooiing van de betreffende werkzaamheden schriftelijk te worden gemeld aan OWeSD. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat OWeSD in staat is adequaat te reageren.
  2. Als een klacht gegrond is, zal OWeSD de werkzaamheden alsnog verrichten zoals overeengekomen, tenzij dit inmiddels voor de opdrachtgever aantoonbaar zinloos is geworden.
  3. Als het alsnog verrichten van de overeengekomen werkzaamheden niet meer mogelijk of zinvol is, zal OWeSD slechts aansprakelijk zijn binnen de grenzen van artikel 10.

ARTIKEL 9 – OPSCHORTING EN ONTBINDING

  1. OWeSD is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, als:
    1. Opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt.
    2. Na het sluiten van de overeenkomst OWeSD ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de opdrachtgever de verplichtingen niet zal nakomen. In geval er goede grond bestaat te vrezen dat de opdrachtgever slechts gedeeltelijk of niet behoorlijk
      zal nakomen, is de opschorting slechts toegelaten voor zover de tekortkoming haar rechtvaardigt.
  2. Voorts zijn OWeSD en opdrachtgever gelijkelijk bevoegd de overeenkomst te (doen) ontbinden als zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is.

ARTIKEL 10 – AANSPRAKELIJKHEID

  1. Als OWeSD aansprakelijk mocht zijn, dan is deze aansprakelijkheid beperkt tot hetgeen in deze bepaling is geregeld.
  2. Als OWeSD aansprakelijk is voor directe schade, dan is die aansprakelijkheid gemaximeerd tot het factureerde bedrag zoals bedoeld bij de slotfactuur (zie 6.1.2).
  3. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:
    1. De redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden;
    2. De eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van OWeSD aan de overeenkomst te laten beantwoorden, tenzij deze niet aan OWeSD toegerekend kunnen worden;
  4. OWeSD is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door  bedrijfsstagnatie.

ARTIKEL 11 – OVERMACHT

  1. Onder overmacht wordt verstaan alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop OWeSD geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor OWeSD niet in staat is de verplichtingen na te komen.
  2. OWeSD heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, als de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat OWeSD zijn verplichtingen had moeten nakomen.

ARTIKEL 12 – GEHEIMHOUDING

  1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen.
  2. Indien, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak, OWeSD gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken, en OWeSD zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is OWeSD niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is de wederpartij niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst op grond van enige schade, hierdoor ontstaan.

ARTIKEL 13 – GESCHILLEN

  1. De rechter in de vestigingsplaats van OWeSD is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen, tenzij de kantonrechter bevoegd is. Niettemin heeft OWeSD het recht het geschil voor te leggen aan de volgens de wet bevoegde rechter.
  2. Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.

ARTIKEL 14 – WIJZIGING, UITLEG EN VINDPLAATS VAN DE VOORWAARDEN

  1. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.
  2. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst.